Ian 192013
 
cel mai mare parc eolian in Japonia
In urma cutremurelor si tsunami din martie 2011, guvernul japonez incearca sa se indrepte de la energia nucleara, precum si pericolele pe care le poseda, catre alte resurse regenerabile de energie. Tara intentioneaza sa inchida toate centralele nucleare si sa le inlocuiasca cu central eoliene si solare. In acest scop planurile de constructive a parcurilor eoliene au devenit interes primordial.

In prezent cea mai mare ferma eoliana din lume este in largul coastei Suffolk in Marea Britanie numita ferma Gabbard. Aceasta produce 504 megawati de energie cu ajutorul a 140 de turbine.

Parcul eolian planificat de Japonia este de asteptat sa produca 1 gigawatt folosind doar 143 de turbine.

In loc sa ancoreze fiecare turbine pe fundul oceanului, planul este de a le monta pe cadre de otel pluritoare, iar pentru a le mentine drept se va folosi balast in dedesubtul lor. Ele vor fi ancorate la cel putin 200 de metri in largul marii.

Prefectura Fukushima a declarant ca obiectivul este de a produce energie sigura si suficienta pana in anul 2040. In plus pe langa parcul eolian sunt in elaborare si planuri pentru constructia celei mai mari ferme solare din tara.

Banii pentru parcul eolian vor proveni din colectare printr-un plan tarifar stabilit de guvern si intrat in vigoare inca din iulie 2012. Constructia uriasei ferme se doreste a fi gata pana in 2020.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>