Ian 142013
 
Smartphone car
Android sau iPhone, nu conteaza , automobilul viitorului apropiat va permite dispozitivelor mobile sa fie folosite ca o a doua cheie, sa alerteze soferii in cazul in care vehiculele lor au fost lovite in timp ce erau parcate. Si asta e doar inceputul.

In curand cu ajutorul telefoanelor se va putea verifica daca soferul este intr-adevar proprietarul masinii. Vor fi chiar in masura sa dovedeasca, prin inregistrari daca soferul conduce sau a condus in conditii de siguranta, societatilor de asigurari sau proprietarului de drept a autoturismului.

General Motors si Ford Motor Co au ca punct de interes pentru masinile viitorului apropiat  aplicatii pentru muzica, stiri si interes personal. In modelul vehiculului anului 2014, General  Motors va permite conducatorilor auto sa-si actualizeze aplicatiile masinilor aprobate de producator. Multe dintre aplicatiile disponibile in masini Ford si General Motors sunt concepute sa fie utile si in afara masinii.

Mai mult de 1 miliard de smartphone-uri sunt in uz la nivel mondial conform Vicepresedintelui Ford Engineering Hau Thai-Tang, si pana in prezent mai mult de 55 de miliarde de aplicatii au fost descarcate in toata lumea. Alte miliarde de smartphone-uri asteapta sa intre in uz pana in 2015. Thai Tang a spus, “ proprietarii de smartphone-uri doresc sa le utilizeze la capacitate maxima si in propria lor masina.”  In momentul de fata multi fac acest lucru intr-un mod care nu este sigur. Utilizatorii de smartphone-uri folosesc internetul in timp ce conduc, ceea ce poate duce la accidente si pierderi de vieti omenesti. De aceea masinile viitorului trebuie sa fie echipate corespunzaor nevoilor utilizatorilor.

Livio a anuntat ca va extinde aplicatiile disponibile pentru automobilele sale partenere, dintre care unele ofera actualizari meteo (AccuWeather), informatii privind apropierea de parcare (Parkopedia) etc.

Exemple de aplicatii pentru smartphone-uri folosite in autoturisme:

Aha Radio:-Ce face: Organizează conținutul de internet favorit al soferilor, inclusiv canale de radio, știri, muzică, cărți audio, fluxuri de mass-media sociale și podcast-uri. -Disponibil în: vehicule Ford echipate cu sincronizare AppLink, inclusiv Mustang, Fiesta, F-150 și Expedition.

BringGo:-Ce face: Oferă funcții complete de navigare, inclusiv turn-by-turn de ghidare. -Disponibil în: versiunile viitoare ale Chevrolet Spark și Sonic.

Glympse:-Ce face: permite șoferilor să facă schimb de informații privind localizarea lor, cu familia și prietenii prin e-mail, SMS, Facebook sau Twitter folosind comenzile vocale. -Disponibil în: vehicule Ford echipate cu sincronizare AppLink, inclusiv Mustang, Fiesta, F-150 și Expedition

Kaliki:-Ce face: Citește reviste și ziare locale, cu o voce umană reală. -Disponibil în: vehicule Ford echipate cu sincronizare AppLink, inclusiv Mustang, Fiesta, F-150 și Expedition.

Parkopedia:-Ce face: Oferă informații cu privire la locuri de parcare din apropiere, inclusiv lista prețurilor și disponibilitatea spațiului in timp real, precum și funtia de navigare pentru a ajunge acolo. -Disponibil în: Livio Connect-activate de vehicule.

Alte aplicatii utile: Rhapsody;Siri;TuneIn;

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>