Mar 122016
 
sudarea manuala Z8

De la sumerieni la lasere

La inceput, acolo a fost focul! Aceasta sursa primara de energie a fost singura sursa utilizata un acest scop. Imbinarea a doua materiale metalice se realiza prin forjare. Cele doua parti se incalzeau in foc si apoi se forjau.

Inceputul industrializarii a generat o cerere mare pentru procesele de productie in conditii de siguranta si de economicitate. Alte procese au devenit posibile ca urmare a progresului tehnologic in secolul 19. De exemplu, acetilena a fost descoperita si sudarea cu gaz a fost inventata in legatura cu lichefierea aerului conform lui Carl von Linde in 1982.

Datorita dezvoltarii constructiilor de masini si a celor navale, procesele de sudare au fost obligate sa indeplineasca cerintele prevazute de rezistenta si de economicitate. Numarul proceselor de sudare a crescut de la doua in 1800 la cinci in jurul anului 1900. Prin 1950 existau mai mult de douazeci de tipuri; astazi exista mai mult de patruzeci de tipuri.

CO2-Taierea cu fascicol de electroni a otelului inox sudarea manuala Z8 sudarea diferitelor constructii_utilaje_masini Autogene Metallbearbeitung 15 Martie 1910

 

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>