Iul 272013
 
rubbee
Ce ar fi daca am putea sa ne transforma bicicletele in motociclete. Ei bine asa ceva nu este posibil, insa cei de la Rubbee au inventat un gadget destul de ingenios care iti transforma bicicleta in intr-una electrica.

Nu știu dacă din comoditate sau din ideea de a avea o tehnologie nouă la îndemână, dar de când mi-am cumpărat bicicleta cochetam cu ideea de a o transforma într-una electrică. Există deja o soluție pe piață, dar implică schimbarea roții din față sau din spate, iar pentru asta trebuie să te duci la un service de biciclete sau la un mecanic cât de cât priceput. Iar după aceea, observi că autonomia bateriilor nu este cea pe care ți-ai imaginat-o. Englezii de la Rubbee au conceput un gadget care poate fi montat de oricine în doar câteva secunde și poate funcționa pe aproape orice bicicletă.
Rubbee se montează pe țeava de la șa și este înzestrat cu o roată tractoare extrem de aderentă care apasă pe roata din spate. Când Rubbee este pornit, acesta învârte pur și simplu roata din față cu o viteză maximă de 25 km/h! Tot ansamblul cântărește doar 6,5 kg și este datorat în mate parte bateriilor de 14,4 V, 20.000 mAh și 280 Wh care asigură o autonomie de 25 de kilometri. Este vorba despre o performanță incredibilă pentru un gadget suficient de mic să ocupe „portbagajul” bicicletei din spate, dar asta nu este tot. Bateriile se reîncarcă în numai două ore!
Englezii de la Rubbee caută acum finanțare pe site-ul de antreprenoriat social Kickstarter și au reușit să adune aproximativ 25.000 de lire sterline din suma propusă de 63.000 de lire sterline. Ce-i drept, tot sistemul (format din unitatea centrală, un comutator pentru pornirea lui Rubbee care se montează pe ghidon și încărcătorul) va costa 800 de lire sterline. Un pic cam scump pentru ambițiile mele de electrificare a bicicletei.

Sursa

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>