Ian 212013
 
GEorgia tech
Suntem înconjuraţi de energie electromagnetică. Asta este perfect adevărat! Însă nimeni nu s-a gândit să se folosească de ea până acum. Această oportunitate au văzut-o cercetătorii americani de la institutul Georgia Tech acre s-au gândit să folosească această energie pentru încărcarea unor microcipuri (precum cele RFID) care au nevoie de foarte puţină energie pentru a fi funcţionale.

Echipa profesorului Manos Tentzeris pentru a împreună senzori și antene pe straturi de polimeri sau folosit de tehnologia de imprimare cu jet de cerneală rezultând senzori cu alimentare autonomă ce pot fi folosiţi în diverse industrii.

Rezultă senzori cu alimentare autonomă care ar putea fi utilizați pentru o mulțime de domenii precum industria chimică, medicină sau comunicații.
Energie este pretutindeni, de la echipamentele de comunicaţii şi nu numai, care transmit energie pe mai multe benzi de frecvenţă, iar noile echipamente o captează şi o transformă din curent alternativ în curent continuu şi apoi o înmagazinează în condensatoare şi în baterii. În momentul de faţă această tehnologie poate atrage energia în frecvenţe începând de la 100Mhz până la 15Mhz sau mai înalte

Scopul cercetătorilor este că pe viitor să nu mai existe cabluri şi prize. Bineînţeles că momentan curentul electric obţinut este de ordinul miliwattilor. Este foarte puţin pentru a ne încărca mobilele, de exemplu.
Totuşi în plan este crearea unor antene care pot capta mai multă energie şi care sperăm că ne va aduce o lume fără cabluri şi prize electrice.

  One Response to “O lume fara cabluri si prize electrice, prin exploatarea energiei din jurul nostru”

  1. sunteti tari baieti.Foarte interesant.bv.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>