Apr 162016
 
principiul_generatorului_First_Frame

Conductori de curent care sunt deviati in campul magnetic.

Daca un curent electric trece printr-un conductor situat intr-un camp magnetic se creeaza o forta de respingere care incearca sa deplaseze conductorul. Energia depinde de amperaj, densitatea fluxului magnetic şi lungimea conductorului in campul de interferenta.

In timpul procesului de respingere, apare un lucru mecanic, adica, are loc o conversie de energie. Deoarece se creeaza o deplasare in acest proces, avem un proces electrodinamic

Cea mai importanta aplicatie a acestui proces este motorul electric. Prin urmare acest principiu se numeste principiu motor.

Formula pentru Forta de Deviere:
F = B • l • I

F =    forta de deviere [N]
B =    densitatea fluxului magnetic [ V • s / m2 ]
l =    lungimea efectiva a conductorului[ m ]
I =    Curent [ A ]

Inducerea deplasarii (principiul generatorului)

Daca un conductor este deplasat pe verticala spre campul magnetic se creeaza (induce) o tensiune in interiorul conductorului in timpul deplasarii.
In acest caz lucrul mecanic se transforma intr-unul electric. Deoarece inducerea tensiunii este un principiu pentru toate generatoarele, se numeste principiul generatorului.
Inaltimea curentului indus creste in aceeasi relatie cu densitatea fluxului magnetic, viteza deplasarii si lungimea efectiva a conductorului.
Formula pentru inducerea deplasarii:
Ug = B • l • v

Ug    = tensiune indusa [ V ]
B    = densitate flux magnetic [ V • s / m² ]
v    = viteza [ m / s ]
l    = lungime efectiva conductor [ m ]

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>