Apr 062016
 
Aplicatii ale lipirii in industria contructiilor navale

Procesele de lipit sunt clasificate in functie de purtatori de energie conform EN 14610.

Download: EN 14610 2003

Transportatorii de energie – Fenomenul fizic care face ca energia necesara pentru sudare sa transferata la piesa de lucru sau sa fie introdusa in piesa de lucru.

Urmatorii transportatori de energie sunt utilizati in standard:
1    Corpuri solide
2    Lichid
3    Gaz
4    descarcare electrica in gaze
5    Radiatii
6    Masa in miscare
7    Curentul electric
8    Nedefinit

Important:

La sudarea cu corp solid, lichid, gaz sau de gaz cu descarcare electrica, energia necesara pentru sudare este aplicata pe piesa de lucru, atunci cand sudare se realizeaza prin mijloace de radiatii, miscare de masa sau curent electric, energie termica (respectiv, energie mecanica in caz de sudare sub presiune la rece) aceasta se transfera in piesa de lucru.

Continutul de caldura este o caracteristica decisiva pentru corp solid, lichid, si gaz. Descarcarea electrica si de gaze la trecerea curentului sunt mecanisme care asigura miscarea purtatorilor de sarcina in zona de sudare. Acest lucru este realizat de catre plasma sau scantei in caz de descarcare in gaze electrice, de incalzire cu rezistenta in caz de curent electric la care curentul este fie generat prin conductibilitate sau prin inductie.

Radiatia este o propagare a undelor de lumina sau a unor purtatori de sarcina. Caracteristicile decisive pentru circulatia de masa sunt: de traducere, de rotatie si de oscilatie.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>