Ian 292013
 

Primele frigidere electrice conţineau pentru răcire substanţe toxice, cum este amoniacul. După 1930, producătorii au utilizat o substanţă care nu este nocivă, denumită freon.Dar ulterior s-a descoperit că freonul distruge stratul de ozon din atmosfera Pământului. Frigiderul prietenos cu mediul a fost inventat în Germania în 1991.

Oglinzile din sticlă au fost inventate în Veneţia, Italia, acum 600 de ani. Erau realizate prin lipirea unei foiţe subţiri de staniu pe o sticlă, cu ajutorul mercurului.

În 1901, Hubert Cecil Booth era sigur că poate construi un aparat care prin absorbţie, să colecteze şi să filtreze praful. Şi s-a ţinut de cuvânt, chiar dacă aparatul era atât de voluminos, încât trebuia montat pe un cărucior, fiind nevoie de încă două persoane pentru a-l manevra. James Murray Spangler a inventat un model mai comod în 1908 şi a vândut ideea lui William Hoover, al cărui nume de familie şi slogan (sus) au devenit cuvinte des folosite în căminele şi instituţiile din toată lumea.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, doi oameni de ştiinţă au realizat un dispozitiv care emitea microunde. Cei doi nu aveau de unde să ştie că munca lor avea să fie folosită mai târziu pentru realizarea unui nou aparat - cuptorul cu microunde.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>