Ian 182013
 
inventatorul becului
Inventatorul de drept al becului nu este americanul Thomas Alva Edison. Becuri – mai precis lămpi electrice Starr – existau cu aproximativ 50 de ani înainte ca Edison să aplice pentru patentul său în 1879. În plus, inventatorul britanic Joseph Swan a primit patentul pentru aceeași invenție chiar cu un an mai înainte. Au existat unele conflicte juridice, dar Edison a fondat compania ce avea să devină ulterior General Electric și i-a cumpărat drepturile britanicului.
Capul unui om este alcătuit din 22 de oase , luând în considerare craniul și osatura facială. Craniul uman are în componența sa opt oase: osul frontal, două oase parietale, două oase temporale, osul occipital-dispus posterior, osul etmoid-în spatele nasului și osul sfenoid. Fața omenească este formată din 14 oase, între care cele mai cunoscute sunt maxilarul și mandibula.
Indonezia este cel mai mare arhipelag din lume , iar cele 300 de grupuri etnice de aici vorbesc 365 de dialecte diferite. Țara ocupă aproximativ două milioane de kilometri pătrați, o suprafață cât a Australiei, dar din care numai 20% reprezintă uscat, restul fiind apă.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>