Ian 142013
 
interactionare cu pc-ul
Intel anunta ca computerele viitorului se vor baza pe interactionare. Fata, gesturile, vocea vor controla PC-urile. Un nou tip de notebook Intel va fi promovat care pe langa touch-screan va recunoaste fata, gesturile, mimica, vocea.Nu va mai exista tastatura si mouse, oamenii vor interactiiona cu calculatoarele lor.

 

Ideea si punearea in aplicare nu sunt in viitorul prea indepartat si Intel doreste sa obtina aceasta platforma. Intel ofera dezvoltatorilor un SDK Computing Perceptual in versiunea Beta.

In parteneriat cu Nuance Intel spera sa ofere recunoasterea vocii cu suport pentru 9 limbi in 27 de tari.

Deasemenea o camera foto, printr-un parteneriat cu Intel Creative, care va fi capabila sa simta gesturi la o distanta de pana la 36 de centimetri, va costa 150 de dolari, si va intra in vanzare in acest an.

 

Recunoasterea faciala, pe care Intel o utilizeaza, este promovata defapt mai mult ca un instrument de securitate informatica. Intel considera ca, se vor permite parole puternice bazate pe detectarea faciala. Detectarea se va baza pe identificarea punctelor musculare pe fata unei persoane, astfel diminuandu-se riscul de acces neautorizat prin folosirea unei fotografii sau unui video.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>