Iul 272013
 
ring gadget
Conectivitatea NFC pare să aibă un viitor luminos în carcasele gadgeturilor noastre, iar un englez crede că un astfel de gadget ar putea sta chiar pe deget, sub forma unui inel cu funcții de cheie wireless.

NFC Ring pare un inel obișnuit sau o verighetă cu design modern. Totuși, „șaiba” este înzestrată cu două cipuri cu tehnologie NFC (near-field communication). De ce două? Unul poate fi folosit pentru informații cu caracter public (poate reține, de pildă, adresa de e-mail sau o comandă banală precum deschiderea comunicațiilor Bluetooth pe smartphone) și altul special configurat (și securizat) pentru stocarea parolelor, a datelor de pe cardul de credit sau parola de la mobil.
După ce ai configurat inelul cu informațiile necesare, modul de utilizare este pur și simplu firesc. De pildă, ca să deschizi ușa cu încuietoare comandată digital (există deja astfel de încuietori înzestrate cu NFC), apropii inelul de ea și „clic”, ai intrat în casă. Dacă ai stocat în inel parola de la smartphone, va fi de ajuns să-l scoți din buzunar pentru a-l debloca. Aplicațiile posibile ale lui NFC Ring sunt limitate doar de imaginație. Poate de aceea, englezul John McLear a obținut deja finanțare pe Kickstarter în valoare de aproape 29.000 de lire sterline din suma propusă de 30.000 de lire sterline pentru a trece la producția în masă.
Englezul mai are la dispoziție încă 27 de zile pentru a strânge toată suma așa că NFC Ring va deveni aproape cu siguranță un produs finit în curând. Prețul unui inel este de numai 22 lire sterline și dacă totul decurge conform planului, primele livrări vor începe în septembrie.

Sursa

 

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>