Ian 302013
 
celula termica si solaraEficienta maxima! Oamenii de stiinta de la Universitatea Wake Forest s-au gandit sa se foloseasca de energia solara la maximum. Ei au creat un dispozitiv din polimeri care ar avea un dublu rol, si anume de producerea energiei electrice dar si de incalzirea unei suprafete care ar putea fi locuibila.

Dispozitivul este format din mici tuburi transparente prin interiorul carora trece mereu un fluid de regula un fel de ulei, care in momentul incalzirii acestuia de catre soare, va fi pompat in sitemul de tevi al unei locuinte pentru a o incalzi. In acelasi timp pe spatele dispozitivului se gasesc pulverizate celule fotovoltaice.

Cercetatorii spun ca dispozitivul are o eficienta de transformare a resurselor de 30%, sic red ca urmatorul pas este de a construi o casa pe care sa o doteze cu astfel de ingeniozitati.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>