Ian 262013
 
O imensa gaura neagra descoperita de astronomi

O imensa gaura neagra descoperita de astronomi

Un instrument virtual va fi creat de un grup de cercetători care se va numi Telescopul Orizontul Evenimentelor. Aceasta va consta în mai multe telescoape interconectate la o reţea mondială, care va fi suficient de puternică pentru a imortaliza o imagine a unei găuri negre masive din centrul Căii Lactee realizându-se astfel prima fotografie de acest tip.

Se ştie că Găurile negrea sunt structuri exotice cu forţe magnetice şi câmpuri gravitaţionale foarte puternice care absorb totul, chiar şi lumina. Dimitrios Psaltis de la Observatorul Steward al Universității din Arizona, fiind implicat direct în acest proiect susţine că nimeni nu a fotografiat vreodată o gaură neagră şi va fi o premieră mondială care ne va ajuta să evoluăm din punct de vedere ştiinţific.

Până acum specialiştii doar şi-au imaginat cum arată o astfel de gaura neagră.

Noţiunea de „gaură neagră” a fost introdusă pentru prima oare de Albert Einstein prin lucrarea sa privind Teoria Relativităţii.

Ideea în sine constă mai exact în o reţea de până la 50 de radiotelescoape de pe tot globul, care vor funcţiona simultan pentru captarea aceleaşi imagini, şi anume gaura neagră supermasivă din interiorul structurii găurii negre. Astfel se va crea un telescop virtual cu o oglindă de dimensiunile Pământului. Fiecare radiotelescop privit ca o mică părticică argintată a unei oglinzi mari; mai multe astfel de părţi argintate vor crea o imagine.

Observările fiecărui telescop vor fi stocate pe harduri şi transportate fizic la un centru de procesare. Au fost alese telescoapele radio deoarece undele radio pot penetra aglomerările de stele, gaze şi praf dintre Pământ şi centrul galaxiei.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>