Ian 172013
 
Photovoltaics beat biofuels at converting sun's energy to miles driven
In anul 2005 presedintele George W. Bush si fermierii americani au vazut in etanolul din porumb un substituit promitator privind combustibili fosili; Acesta ar reduce dependenta americanilor de petrol si ar reduce emisiile de gaze cu efect de sera. In consecinta proiectul de lege al energiei dat in acel an, a mandatat ca 4 miliarde de galoane de combustibil regenarabil, sa se adauge la sursa de benzina din 2006; care a crescut la 4,7 miliarde galoane in 2007 si 7,5 miliarde in 2012.

O evaluare a ciclului de viata a demonstrate ca chiar daca etalonul din porumb a avut un effect pozitiv asupra emisiilor de CO2 din atmosfera acesta a prezinta o amenintare asupra habitatelor naturale si proviiziilor alimentare deoarece pentru crearea de combustibil s-a apelat la stocurile de alimente. In 2010, pentru producerea de etalon s-a consumat 40 la suta din productia de porumb, astfel preturile pentru porumb sunt la un nivel record in 2012. Si deoarece SUA reprezinta 40 la suta din productia de porumb din lume, productia de etalon si SUA a afectat preturile porumbului in intreaga lume.

In present se cauta o alta alternative, si s-a pus intrebarea: cum ar fi daca energia ar veni de la o sursa curat si regenerabila si infinita – adica soarele in sine?

“Ce vreau sa spun eu, este faptul ca daca continuam sa aruncam bani in combustibil, “taiem copacul gresit” explica Geyer profesor si expert la LCA. “Biocombustibili nu sunt la fel de eficienti, dar vor fi in maxim 5 ani, deoarece resursele de petrol sunt in continua scadere. O cautare pentru “un glont de argint” este in curs de desfasurare; obtinerea energiei de la soare prin” fotosinteza sintetica” dar utilizand tehnici de inginerie genetica pentru imbunatatirea fotosintezei este urmatorul vis.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>