Ian 092013
 
Computer, electrical engineers working to help biologists cope with big data

Iowa State University’s Liang Dong au elaborat un instrument care va permite oamenilor de stiinta sa studieze simultan mii de plante cultivate în condiții controlate cu precizie.

Folosind senzori si software sofisticati, cercatatorii pot controla cu precizie lumina, temperatura, umiditatea si dioxidul de carbon in incaperea cu pricina (un cub). Dong –  Iowa State University profesor asistent de inginerie electrica si calculatoare,si un asociat al Departamentului de Energie al  SUA Ames Laboratory a denumit acest cub „microsystem instrument”.
Daca ar pune sute din acele cuburi impreuna cercetătorii pot crește simultan mii de semințe și plante în condiții diferite și a vedea ce se întâmplă.

De exemplu, cum ar reactiona plantele atunci cand este cald si uscat, sau cand nivelurile de dioxid de carbon se schimba, sau intensitatea luminii se schimba.

Instrumentul proiectat si construit de grupul de cercetare Dong va ține evidența tuturor cuburilor prin utilizarea unui brat robotic care va rula deasupra lor facand mii de imagini ale semintelor si plantelor in crestere. Oamneii de stiinta vor folosi imaginile pentru a analiza caracteristicile plantelor (culoare, frunze, rădăcină) in timpul dezvoltarii lor.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>