Ian 192013
 
Beam cuplat la ISS
Cei de la NASA au semnat un accord cu cei de la Bigelow Aerospace pe data de 16 ianuarie pentru construirea celui dintai modul commercial al Statiei Spatiale Internationale.

Lori Graver, administrator adjunct la NASA a anuntat el insusi ca a fost semnat contractual pe 16 ianuarie cu Bigelow Aerospace. Contractul in valoare de 17,8 milioane de dolari are in vedere construirea de catre Bigelow Aerospace a modulului BEAM (Bigelow Expandable Activity Module)

Odata cea de-a opta misiune SpaceX de aprovizionare ISS, planificata pentru 2015, s-a pus in discutie si lansarea BEAM.Cu ajutorul bratului robot al STatiei Spatiale Internationale, modulul BEAM va fi conectat la nodul Tranquility.. Dupa conectare va fi presurizat, umflanduse si astfel ajungand la dimensiunile nominale. Vor urma apoi multe teste, facute de catre astronautii de la ISS si de catre echipa de la sol, pentru evaluarea performantelor. Dupa perioada de testare, care va fi de cel putin 2 ani, BEAM se va desprinde de Statia Spatiala Internationala si la intrarea in atmosfera va arde.

Lori Graver : “Parteneriatul dintre NASA și Bigelow Aerospace deschide un nou capitol în activitatea noastră de sprijini inovarea din domeniul industriei spațiale”

Administratorul asociat al NASA William Gerstenmaier:”Folosind resursele Stației Spațiale Internaționale, învățăm cum putem trăi și lucra eficient în spațiul cosmic și începem să înțelegem din ce în ce mai bine toate aspectele legate de zborurile de lungă durată, la bordul laboratorului orbital.

Deasemenea interesant de mentinut este ca Bigelow Aerospace doreste realizarea de hoteluri pe orbita terestra. S-au efectuat si cateva teste. Detalii găsiți pe site-ul Bigelow Aerospace și pe Wikipedia

Proiectul de hotel in spatiu

Proiectul de hotel in spatiu

O scurtă animație a NASA în care este prezentată cuplarea și umflarea modulului BEAM

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>