Feb 012013
 
baterii mai buneTelefoanele mobile sau smartphonurile actuale îndeplinesc funcţii foarte utile şi care mai de care mai ingenioase. Ne încântă şi ne surprind de cât de repede a evoluat această industrie şi tehnologie în domeniu gadget-urilor. Cu toate acestea un punct slab care poate deveni şi incomod, este durata de viaţă a bateriilor. Funcţionalităţile multiple ale noilor telefoane fac ca bacteria acestora să nu ţină mai mult de o zi.

Din aceste motive suntem nevoiţi de multe ori să mai cărăm după noi şi un mp3 pentru muzică sau un gps pentru a nu ne rătăci, cu toate că telefonul nostru îndeplineşte şi astfel de funcţii, dar nu ne permitem să rămânem fără baterie în plină zi.
La asta s-au gândit un grup de cercetători din SUA, Universitatea Northwestern care au conceput un electrod pentru bateriile de litium, care vor reda bateriilor un randament înzecit dar pe lângă asta şi o durată de încărcare mult mai mică. Ei susţin că noile baterii vor avea o autonomie de o săptămână iar timpul de încărcare la prize va fi de maxim 15min.
În timpul încărcării acumulatorilor din prezent, are loc o reacţie chimică ce constă în deplasarea de dute vino a ionilor de litiu între cei doi poli anod şi catod.În momentul când acumulatorul este încărcat ionii trec dinspre anod spre catod, iar atunci când aceasta este descărcată toţi ionii se află în catod.
Versiunea experimentală a noilor baterii promite multe, chiar baterii de dimensiuni mai mici cu autonomie mai mare pentru maşinile electrice. Tehnologia va fi sigur pe piaţă în maxim trei – cinci ani de acum încolo.

Protected by Copyscape Web Plagiarism Detector

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>