Ian 242013
 
Luna filmata de aproape
Agentia spatial rusa va lansa o racheta catre luna in 2015 fara echipaj uman. Agentia se numeste Roscosmor iar lansarea va avea loc de la cosmodromul situat in Orientul Indepartat al tarii.

Directorul Roscomos, Vladimir Poponkin, precizeaza ca misiunea va avea ca scop livrarea pe suprafata satelitului natural (Luna) un vehicul de explorare spatial care va fi dotat cu cel putin 25 de kg de echipament stintific destinat cercetarii cu care se vor recolta probe, se va cuta urme de apa,se vamonitoriza cu ajutorul senzorilor de plasma razele cosmic de mare energie

Tot Popovkin a sustinut ca exista mari sanse ca nava sa fie lansata de la noul cosmodrom rusesc Vostocny din Regiunea Amur (Orientul Indepartat). Pentru constructia acestuia presedintele Vladimir Putin a dat acordul investirii sumei de un milliard de dolari.

Singura misiune a Rusiei care a vizat satelitul natural al Pamantului a fost in 1973.

Noul cosmodrom Vostocny determina independenta cosmica a  Rusiei , deoarece pana acum Rusia depindea de cosmodromul Baikonur, din Kazakhstan.

Luna – glob este prima misiune, din cele patru planificate de guvernul Rusiei, iar cea din urma vizand urcarea unui echipaj uman la bord.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>