Sep 252013
 
franare autonoma

Comisia Europeană plănuiește să introducă norma sistemelor de Frânare de Urgență Autonomă (AEBs) pentru toate vehiculele noi produse de companiile bătrânului continent începând cu 2014.

Astfel de sisteme întrebuințează o combinație de tehnologii radar, sonar și/sau recunoaștere video pentru a măsura distanțele dintre vehicule, a-i avertiza pe șoferi dacă se apropie prea mult și pentru a declanșa frânarea în caz că utilizatorul uman nu acționează nicicum în situațiile de urgență.

Cercetările coordonate de Comisie au ajuns la concluzia ca sistemele de acest fel ar putea reduce accidentele în trafic cu 27%, salvând circa 8.000 de vieți în fiecare an. Michiel van Ratingen, secretarul general al New Car Assessment Programme (Euro NCAP) susține că nu se încearcă forțarea imediată a producătorilor în sensul implementării sistemului AEB, dar face limpede faptul că cel mai bun mod de a asigura o evaluare pentru siguranță de cinci stele a autoturismelor începând cu 2014 este ca acestea să includă tehnologia frânării de urgență autonome.

Sursa

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>