Ian 102013
 

Construcţiile civile includ construcţia de drumuri, tuneluri, canale, baraje şi poduri. La proiectarea lor se ţine cont mai întâi de stabilitatea subsolului geologic.

Drumurile sunt construite astfel încât să reziste timp de zeci de ani solicitărilor intense ale traficului. 0 şosea este supusă comprimării, forţelor de forfecare, precum şi forţelor exercitate de turbulenţele provocate de circulaţia intensă. Pe lângă presiunile exercitate de trafic, drumurile se deteriorează şi din cauza forţelor naturii, cum sunt variaţiile extreme de temperatură.

Structura drumurilor

Asupra drumurilor actioneaza forte

Asupra drumurilor acţionează forte puternice, in special pe tronsoanele cu semafoare.

Drumurile au suprastructură şi infrastructură şi sunt proiectate funcţie de condiţiile climatice locale. Suprastructura este alcătuită dintr-un strat de suprafaţă sau coronament, care protejează construcţia drumului, şi un strat inferior, care
distribuie sarcinile. Dacă este necesar, sefoloseşteun strat protector împotriva îngheţului. Infrastructure include un strat de bază de la 20 până la 80 cm şi un rambleu alcătuit din pământ compactat, piatră etc. în funcţie de diferite circumstanţe, infrastructura poate măsura până la 2 m adâncime.

La construcpa tunelului, pentru a

Panta unui drum
Toate drumurile trebuie să aibă pantă transversală care să permită scurgerea apei. Atunci când drumul are o curbă, panta seface maiînclinată pentru a neutraliza forţa centrifugă a vehiculelor. Panta longitudinală a drumurilor este determinată de structura terenului, dar proiectantul trebuie să o modifice pentru a o adapta la viteza de rulare a vehiculelor. Cu cât se circulă mai intens şi cu viteză mai mare, cu atât mai plat trebuie să fie drumul.

Tunelurile
Tunelurile creează rute mai scurte pentru a opti miza traficul, a economisi vreme şi carburanţi Analiza geologică este o condiţie indispensabilă în cazul construcţiei tunelurilor. Ea începe prin degajarea masei de roci cu ajutorul ciocanelor, al maşinilor de găurit sau al dinamitei. în construcţia tunelurilor moderne se folosesc beton, arcuri de oţel şi alte materiale de construcţie care previn prăbuşirea cavităţilor nou create. In plus, trebuie luate în calcul ventilarea, scurgerea apei
şi securitatea antiincendiară.

Barajele şi zidurile de sprijin
Barajele colectoare şi zidurile de sprijin suntstructuri care blochează cursurile râurilorşi alunecările de teren. Depunerile de pietriş, sol sau blocuri de roci stâncoase reprezintă baraje naturale, pe când cele artificiale sunt construite din pământ compactat. Acestea din urmă folosesc propria forţă de greutate pentru a contracara forţa apei, la fel ca şi barajele făcute din beton. Digurile de apărare de viituri pot fi construite din anrocamente sau pot avea umplutură de pământ.

CURIOZITAŢI:
FOLOSIREA SMOALEI in construcţia drumurilor a fost interzisă incă din anii 1970 deoarece polua apele freatice.
ASFALTUL este un amestec de bitum şi substanţe minerale granulare care serveşte ca îmbrăcăminte rutieră

PODURILE CU ARC direcţionează presiunea către piloni.
PODURILE SUSPEN DATE directionează o parte din presiune lateral către cablurile de suspensie.
OSCILAŢIILE RITMICE pot cauza prăbuşirea podurilor.
Apeductul roman Pont du Gard a fost construit pe trei niveluri de arcade. Stratul superior are 275 m lungime.

Construcţia podurilor

PODURILE TRAVERSEAZĂ râuri, văi sau intersecţii. Cele cu arc potfi construite pe o structura de oţel, iar pentru podurile solide se pot folosi materiale rezistente la presiune, cum este betonul. Datorită arcadelor, componentele structural
individuate potsuporta presiuni enorme. Podurile cu arcade de oţel pot avea o deschidere de până la 500 m.

PENTRU 0 DESCHIDERE mai mare de 800 m, se construiesc poduri suspendate. Acestea au doi piloni înalţi de care sunt ataşate două cabluri de susţinere orizontale şi un drum de beton prins cu ajutorul unor cabluri verticale numite traverse laterale. Presiunile exercitate sunt distribute către cablurile de suspensie prin traversele laterale şi direcţionate către piloni drept forţe verticale. Podurile suspendate pot fi deteriorate de vibraţiile provocate de vânturile puternice.

PODURILE TRAVERSEAZA râuri, vai sau intersectii. Cele cu arc potfi construite

Golden Gate are o deschidere de 1,6 km deasupra golfului
San Francisco şi este un pod suspendat.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>