Ian 092013
 

Casele pentru o singură familie, clădirile de apartamente, cele de birouri şi sălile de concerte, toate corespund si indeplinesc functiile pentru care au fost construite.

Ingineria construcţiilor presupune planificarea şi construcţia unor clădiri. Turnurile înalte pentru birouri trebuie să satisfacă o multitudine de cerinţe, ceea ce determină modalitatea m care vorfi construite. Procesul planificării unor astfel de clădiri prevede luarea unor decizii pertinente asupra materialelor de construcţii şi a proiectului.

Cladirea Bur] Dubai are scheletul

Clădirea Burj Dubai are scheletul
făcut in intregime din oţel.

Fundaţia
Ingineria construcţiilorîncepe cu şantierul şi solul pe care urmează să se ridice o structură. Acesta trebuie să suporte greutatea clădirii dar şi „capacitatea de circulaţie” a acesteia. Fundaţia trebuie să absoarbă forţele exercitate asupra lădirii şi să le distribuie astfel încât ele să poată fi transferate către sol fără a deforma structura subsolului.

Elementul de suspnere a acesteicase este un cadru de lemn.

Elementul de suspnere a acestei
case este un cadru de lemn.

 Fazele construcţiei
În prima fază, se toarnă fundaţia, pe care se ridică scheletul structurii. Exteriorul clădirii este alcătuitdin componentele de susţinere şi pereţii de bază fără detaliile de interior. Pereţii sau scheletul de susţinere trebuie proiectate pentru a absorbi sarcina şi a detensiona structura. Pereţii îndeplinesc şi rolul de protecţie împotriva sunetului şi a factorilor externi. După executarea exteriorului clădirii, inclusiva acoperişului, începe construcţia interiorului care implică poziţionarea pereţilor despărţitori fără rol de susţinere şi întinderea cablurilor electrice.

Destinaţia şi condiţiile de bază
Dispozitivele de siguranţă se instalează în funcţie de modul de exploatare a clădirilor înalte. La evaluarea condiţiilor privind stabilitatea structurii şi protecţia împotriva zgomotului, căldurii, umidităţii şi focului se iau în calcul anumiţi
factori, ca de exemplu numărul de oameni care vor locui sau vor lucra în clădirea respectivă. Pentru  îndeplinirea acestor cerinţe, pe piaţă sunt disponibile diverse materiale de construcţie cu diferite proprietăţi fizice.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>