Ian 132013
 

Fabricarea este faza centrală a procesului de producţie, şi asta deoarece, in acel moment, produsele se obtin direct din materii prime.

De mii de ani, procesarea materiilor prime a fost executată cu unelte sau manual. începând cu revoluţia industrială din sec. XVIII-XIX, au început să fie folosite preponderant maşinile. Utilizarea calculatoarelor şi a roboţilor, încă din anii 1980, a constituit punctul de vârf al automatizării. Acum câteva decenii, întreprinderile aveau un număr mare de angajaţi în procesul de producţie, dar acum, în multe ramuri ale industriei, aceştia au fostînlocuiţi de linii de productie automatizate operate de un inginer şi de un mic grup de tehnicieni.

metal topit

Prin turnarea metalului topit se poate obține aproape orice formă

 Alimentarea cu energie

Schimbări au intervenit şi în alimentarea cu energie. Roţile hidraulice medievale au fost înlocuite cu motoarele cuaburîntimpul revoluţiei industriale. Laînceputulsec. XX, motorul electric reprezenta sursa primară de energie în întreprinderi, iarspre sfârşitul sec. XX sunt utilizate tot mai des cablurile de date ce leagă între ele liniile de productie şi centrul computerizat care dirijeaza procesul.

 Procesele industriale

Masina de stantat decupeaza sectiuni

Maşina de ştanţat decupează secţiuni de metal şi le presează apoi in formă
tridimensională.

Procesele de modelare şi prelucrare dau forma materiilor prime neformate sau granulare. Acestea presupun, de exemplu, îndoirea fierului sau încălzirea şi turnarea în formă a materialelor plastice şi sintetice. Umplerea şi lipirea cu raze laser contribuie la perfectarea formei, la obţinerea unor dimensiuni cu un grad înalt de precizie. Tehnicile deîmbinare, precum niturile, sudarea sau adezivii, sunt folosite pentru a asambla părţile constituente. Procesele chimice se aplică pentru a modifica suprafaţa unei piese (în scop de protecţie) sau pentru a transforma materialul. Galvanizarea caroseriei maşinilor oferă protecţie împotriva coroziunii. Coacerea şi încălzirea materialelor sunt două procese chimice des aplicate în întreprinderi.

Liniile de asamblare

La începutulsec. XX, Henry Ford a introdus conceptul de linie de asamblare în fabricarea autoturismelor. În prezent, acest concept vizează întregul process de productie. Pentru a spori productivitatea, procesul de fabricateeste divizatîn mai multe etape funcţionale, care pot fi executate de lucrători necalificaţi. Actualmente, pe lângă liniile de asamblare se folosesc bande rulante macarale, vehicule (ca de exemplu cărucioare elevatoare) şi braţe robotizate. Pentru a proteja sănătatea fizică şi emoţională a angajaţilor, producţia cu ajutorul liniilor de asamblare este modificată pentru a promova munca de echipă. Lucrările mecanice t | sunt preluate de roboţi controlaţi prin intermediul computerelor, astfel încât muncitorii sunt excluşi din linia de productie. Activităţile umane se limitează la etapa de planificare, comandă control al procesului şi intervenţii în caz de defecţiuni.

Robotii sunt folositi din ce in ce mai mult la

Roboţii sunt folosiţi din ce in ce mai mult la liniile de asamblare in industria automobilelor.

PRIN SIMULARE PE CALCULATOR sunt testate procesele de prelucrare optime.
IDENTIFICAREA prin radiofrecvenţă este folosită pentru a controla şi a păstra traiectoria corectă a camioanelor ce transportâ marfa.

MaşinileCNC sunt controlate cu ajutorul unui computer şi folosite pentru fabricarea componentelor de metal prin decuparea materiei prime, la fel ca o maşină de frezat. 0 maşină CNC este pregătită pentru lucru odată cu fixarea de către calculator a dimensiunilor produsului finit. După programare se pot decupa diferite produse cu minim de efort din partea angajaţilor. Astfel piesele sunt produse mult mai rapid şi cu mai multă precizie decât manual. Controlul calităţii poate fi urmărit, de asemenea, automat.

 

 

 

 

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>